BEMER a tudományban

2022.05.07.

Az április 9-i Szakmai Továbbképző Nap részeként, a BEMER terápiáról is hangzott el előadás, melyet mindenki nagy érdeklődéssel hallgatott...


http://drschmidtzsuzsanna.hu/uploads/ProgramMP220409_202203261157.pdf

 

A BEMER-t, mint a leghatékonyabb fizikai érterápiát ismerjük. Feladata a szöveti keringés, a mikrocirkuláció javítása, így a sejtek, szövetek oxigénnel, tápanyaggal való ellátása.Hatása  döntően a prekapilláris kisereken érvényesül. A vérerek összehúzódása és kitágulása általában felsőbb idegrendszeri szabályozás alatt áll. A prekapilláris kisereknek ilyen szabályozása nincs, autonómok, saját bioritmusuk van. Ezt a bioritmust segíti, támogatja a BEMER terápia, megnyitja és szabályozza az alvó prekapillárisok érfali mozgását, a vazomóciót.

A BEMER egy betűszó, akronim, bio-elektromágneses-energia-regulációt jelent. Az életkorral  és a betegségekkel a mikrocirkuláció romlik, az alvó kapillárisok száma egyre nő.  

A mikrokeringés a vérkeringés háromnegyedét teszi ki, ha kiterítenénk, football pálya nagyságú vagy a föld körfogatának 2.5-szerese lenne. A mikroerek feladata a szöveti anyagcsere biztosítása, a sejtek, szövetek, szervek elegendő oxigénnel, tápanyaggal való ellátása, a szükséges gyógyszerek transzportja. A szöveti anyagcsere fő hajtóereje a fent említett prekapilláris autonóm vazomóció. A mikroerek egészséges fiatal felnőttekben 10 percenként 30-szor húzódnak össze, míg az idősekben illetve betegekben ez a vazomóciós mozgás akár egyre is csökkenhet ugyancsak 10 perces periódus alatt.

A BEMER korszerű innováció, pulzáló elektromágneses mező, mely a föld elektromágneses teréhez hasonlóan alacsony, cc. 50-100 uT erősségű.  Az innováció lényege annak a pulzáló mágneses mezőnek a feltalálása, mely a prekapilláris kiserek mozgását stimulálni képes. A gyakorlatban a BEMER gép komputerizált, egyénre szabott elektromágneses programokat  állít elő. A BEMER terápiás egység matracból és intenzív applikátorból áll, a matrac szolgálja az alapkezelést, míg a sál vagy a tárcsa a kezelőegység. A kezelés kellemes és fájdalmatlan, kb. 20 percig tart. A kezelésnek gyakorlatilag nincs kontraindikációja.   

A BEMER tudományosan elismert orvostechnikai eszköz, az orvostudományban adjuváns terápiaként alkalmazzuk, a preventív medicinában egészségmegőrzés illetve állapotjavítás céljából.

A tudományos nap Bemer előadása 4 különböző reumatológiai esetről számolt be, ahol BEMER terápiát alkalmaztak, egy idős nőbeteg súlyos kopásos gerincbetegségében, egy súlyos csontritkulás esetén vertebroplasztikát követően, rheumatoid arthritisben és egy súlyos csontbetegségben, a térd osteochondritise esetén. Hasonlóan jó eredményt értek el BEMER terápiával napjainkban ismert postCOVID krónikus fáradtság szindróma esetében fiatal nőbetegben. Mindenkinek ajánljuk!